Glutatyon Tedavisi Nedir?

Glutatyon Tedavisi Nedir?

Son dönemlerde adından sıkça söz edilen ve oldukça yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemi olarak bilinir. Glutatyon tedavisi nedir sorusunun cevabı en genel tanımı ile; vücuttaki glutatyon seviyesinin artırılmasına yardımcı olmak amacı ile damardan glutatyon verilmesi işlemidir. Glutatyon tedavisi 10 ila 20 dakikalık bir işlemdir. Ağrısız ve acısız bir şekilde yapılan bu işlem sonucunda vücudunuzdaki eksik maddeler tamamlanarak daha sağlıklı birey olabilirsiniz. Saymakla bitmeyen faydası bulunan glutatyonun, günlük yaşamda mutlaka düzenli olarak alınması gerekir. Aksi takdirde vücudunuz yorgun, halsiz bir durumda kalabilir. Aynı zamanda cildinize de büyük oranda etki eden glutatyon sunmuş olduğu faydalar ile herkese hitap eder. 

Glutatyon uygulaması yaptırmak isteyen kişilerin en çok araştırdığı noktalardan bir tanesi bu uygulamanın ne şekilde yapıldığıdır. Her ne kadar kolay bir işlem olsa da yaptırmayı düşünenler için işlem adımları oldukça önemlidir. Glutatyon damar yöntemi ile vücuda enjekte edilir. Bu işlem yapılmadan önce saf su ve ampawa maddeleri ile karıştırma işlemi yapılır. Glutatyon tedavisinin damardan alınmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi oral yolu ile alındığı zaman glutatyon midede iyi yönde bir etki etmez ve beklentinizi karşılamaz. Damar yolu ile alındığında kısa süre içerisinde kana karışır ve vücuttaki radikaller ile savaşmaya başlar. 

Glutatyon Eksikliği Neden Olur?

Glutatyon maddesi, vücutta kendi kendine doğal yollar ile oluşur. Çeşitli nedenlerden dolayı glutayon üretimi azalarak eksikliğini göstermeye başlar. Glutatyon maddesinin vücutta azalmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi yaş, çevre kirliliği gibi etkenlerden kaynaklanır. Besinlerde bulunan glutatyon maddesi vücuttaki gereksinim ihtiyacını karşılamamasından dolayı dışarıdan takviye alınması şarttır.

Glutatyon eksikliğinin tedavi edilmemesi durumunda vücut tepki gösterir ve yaşlanma hızı artar. Vücut kendini yenileyemediği gibi cilt üzerinde de olumsuz etkileri mevcuttur. Kendinizi sağlıklı hissettiğiniz günler giderek azalarak, sürekli yorgun ve halsiz bir durum ortaya çıkar. Glutatyon eksikliğinde başlıca görülen etkenler arasında sağlıksız ve cansız görünümde olan bir cilt, kas ve eklemlerde meydana gelen güç kayıpları, iştahın giderek azalması ve en önemlisi bağışıklık sisteminin olumsuz yönde değişmesine etki eder. Damar yolu ile haftalık ya da günlük olarak belirli dozlarda alınan glutatyon, vücudun zararlı etkilerini tamamen ortadan kaldırarak cildin kendini yenilemesine destek olur. Vücuda detoks etkisi yaratan glutatyon, toksinler ile savaşarak cildin ve vücudun eski haline kavuşmasını sağlar. Mevsim geçişlerinde çoğu insanda bağışıklık sisteminde çökmeler meydana gelmektedir. Bu durum glutatyon eksikliğinden de kaynaklanmaktadır. Hem mevsim geçişlerinde hem de rutin yaşamınızda kendinizi her an sağlıklı ve zinde hissetmek isterseniz glutatyon takviyesi alarak daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirsiniz. 

Sağlıklı bir insan vücudunda yaklaşık olarak 10 gram glutatyon maddesi bulunur. Aynı zamanda günlük olarak gıdalardan alınan glutatyon maddesi 100 ila 150 gram arasında değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle günlük alınması gereken glutatyon takviyesi yeterli düzeyde alınmadığında zamanla sağlık sorunları ortaya çıkar. Sağlıklı ve kontrollü olmak adına damardan alınan glutatyon takviyesi uzmanların da önerisidir.

Damardan Glutatyon Nedir?

Damardan glutatyon nedir? Vücuda etkileri nelerdir? Gibi araştırmalar glutatyon tedavisi almak isteyen insanların araştırdığı konuların başında gelir. Vücudun ihtiyacı olan glutatyon belirli bir zamandan sonra gıdalardan yeterli miktarda alınamamaya başlar. Bu durumda glutatyon eksikliği ortaya çıkar. Bu eksikliğin tedavi edilebilmesi için damardan takviye alınır. Damardan alınan takviyeler kısa süre içerisinde kana karışarak etkisini hemen göstermeye başlar. Çoğu zaman herhangi bir yan etkisi bulunmayan glutatyon, bazı insanlarda yan etkileri az da olsa görülebilmektedir.

Glutatyon Serum

Antioksidan özelliği yüksek olan glutatyon maddesi güçlü etkisi ile herkese hitap eder. Glutatyon serum olarak da kullanılabilir. Özellikle sağlıklı bireyler vücudundaki glutatyonun eksilmemesi adına düzenli olarak serum kullanarak meydana gelebilecek hastalık riskine karşın kendini koruma altına alır. Glutatyon seviyesinin vücutta yeterli düzeyde bulunması durumunda vücut daha dirençli, performansı daha yüksek ve daha enerji dolu olur. Hastalıklardan korunmanıza da yardımcı olan glutatyon, kronik hastalıkların da azalmasını sağlar. Glutatyon bulunan besinler ve glutatyon serum düzenli kullanıldığında vücuttaki etkilerini kısa süre içerisinde görebilirsiniz. Peynir içerisinde ciddi miktarda glutatyon maddesi bulunur. Aynı zamanda GDO’lu besinlerden uzak durarak sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu tip besinler glutatyon alımını engelleyerek günlük glutatyon ihtiyacının karşılanmamasına neden olur.

Glutatyon Tedavisi Fiyat

Sağlığınızın korunmasına destek olmak, vücudunuzdaki glutatyon eksikliğinin önüne geçebilmek için glutatyon tedavisi en uygun alternatiflerden bir tanesidir. Glutatyon tedavisi fiyat olarak da makul fiyatlara yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Fiyat unsuru, alanında uzman kişilerin sizlere özgü hazırladığı tedavi yöntemi ve sürecine göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle günlük alınacak glutatyon dozu ve haftalık olarak alınacak glutatyon dozu fiyatları hakkında bilgi alarak tedavi sürecinize başlayabilirsiniz.

İstanbul Glutatyon Tedavisi

Glutatyon tedavisi her ilde yapılabilen bir tedavi yöntemidir. İstanbul glutatyon tedavisi araştırması yaparak sizlere en uygun lokasyonlardan bu hizmeti alabilir ve sağlığınıza kısa süre içerisinde kavuşabilirsiniz. Glutatyon tedavisi için İSOM Ortopedi merkezi sizlere uzman kadrosuyla gereken tüm desteği sağlayacaktır. 

Glutatyon Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Glutatyon vücutta dolaşarak serbest radikalleri de yanına toplar. Fazlası ile serbest radikal alamayacak duruma geldiğinde ise karaciğere giderek burada kendisini yeniler. Normal şartlar değerlendirildiğinde glutatyon oksitlenmiş olarak görülür. %90 oranında aktif olarak çalışan bu miktarlar %70’in altına düştüğünde bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücudun çeşitli noktalarına da zarar vermektedir.

Glutatyon Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Uygulamaya ilk kez başlanacak ise ilk etapta 4 ila 6 seans şeklinde uygulamalar yapılır. Seanslar sizlerin müsait olduğunuz zaman dilimine göre uyarlanır. Haftada 1 gün ya da haftada 2 gün olacak şekilde planlama yapabilirsiniz. 6 seans sonunda glutatyon tedavisinin etkisi %100 oranında kendini göstermeye başlar. 2 ila 4 aylık bir süreçte etkisini sürdürmeye devam eden bu tedavi yöntemi aralıklı süreçler ile hatırlatma dozları yapılır.

Glutatyon Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Uygulamaya ilk kez başlanacak ise ilk etapta 4 ila 6 seans şeklinde uygulamalar yapılır. Seanslar sizlerin müsait olduğunuz zaman dilimine göre uyarlanır. Haftada 1 gün ya da haftada 2 gün olacak şekilde planlama yapabilirsiniz. 6 seans sonunda glutatyon tedavisinin etkisi %100 oranında kendini göstermeye başlar. 2 ila 4 aylık bir süreçte etkisini sürdürmeye devam eden bu tedavi yöntemi aralıklı süreçler ile hatırlatma dozları yapılır.

Glutatyon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Glutatyon tedavisinin kişilere sağlamış olduğu birçok faydası bulunur. Vücuda düzenli olarak alındığı takdirde hayatınızın daha düzenli ve hastalıklarınızın azaldığını görebilmeniz mümkündür. Bu nedenle glutatyonu düzenli olarak kullanmanız tavsiye edilir. Düzenli glutatyon kullanımında vücuda sağlamış olduğu faydalar şu şekildedir;

  • Uyku düzeninin oluşmasını sağladığı gibi sürekli uyku halini kaldırır. 

  • Genç ve canlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

  • Sigara kullanımından kaynaklı vücutta biriken toksik maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

  • Cildi beyazlatır.

  • Parkinson hastalığının önlenmesinde en büyük etkendir.

  • Enerjinin artmasına yardımcı olur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

  • Otoimmün hastalıklarına karşı savaş açarak bu hastalıkların azalmasına yardımcı olur.

  • Karaciğerin yenilenmesine destek olarak daha sağlıklı bir karaciğere sahip olmanızı sağlar.

  • Vücut için gerekli olan C ve E vitamini üretimleri yapar.

  • Kimyasal ilaçların vücutta yer edinen kalıntılarından kurtulmak amacı ile glutatyon oldukça önemli bir unsurdur. Karaciğerin korunmasına büyük oranda destek olan bu etken madde birçok organın sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Otizm tedavisinde uzmanların tavsiye ettiği bir maddedir.

  • Glutatyon kanserli hücrelerin oluşmasının önüne geçer. Vücutta yeterli düzeyde glutatyon bulunduğunda tümör oluşumları yaşanmaz.

Bilgi ve Randevu Formu
Hemen sizi arayalım

Gizlilik Beyanı

Misafirlerimizin sağlık grubumuzu tanıması ve hizmet ve etkinliklerimizden haberdar olması; bunun yanı sıra vizyon ve misyonumuzu bu vesileyle sizlere yansıtmak ve web aracılığıyla sizleri bilgilendirebilmek bizim önceliğimizdir.


Dolayısıyla; şu anda bulunduğunuz web sitemiz ve mikrositelerimizi hiçbir kişisel bilginizi paylaşmak mecburiyetinde olmaksızın ziyaret edebileceğinizi bildirmek isteriz. Bununla birlikte; sağlık grubumuzdan çeşitli konularda bilgi edinmek üzere web sitelerimizde özgür iradenizle paylaşabileceğiniz; ad, soyad, telefon numarası, e-posta ve bunlarla sınırlı olmamak üzere kişisel durumunuzu yansıtacak hiçbir bilginin 3. kişilerle paylaşılmayacağını önemle ifade ederiz.


Bu yönde siz misafirlerimizce web sitemiz üzerinden paylaşılan kişisel bilgileriniz; yalnızca sağlık grubumuz tarafından ve talebinizi gerçekleştirme doğrultusunda olmak üzere iş ortaklarımızca amacına uygun olarak kullanılabilecektir.


Sağlıklı Günler Dileklerimizle...