Bel Ağrısının Nedenleri

Bel ağrıları genellikle mekanik nedenlerden kaynaklanır; omurga, kaslar, omur kemiklerinin arasındaki diskler ve sinirlerde meydana gelen hasarlar bel ağrısına neden olur:

Ani hareketlere, ağır yük kaldırmaya bağlı olarak bel kaslarında aşırı gerilme ve zorlanmalar bel tutulması olarak da bilinen ağrılı kas spazmlarını tetikleyebilir.

Omurlar arasında bulunan intervertebral disklerin, doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak esnekliğini yitirmesi demek olan dejeneratif disk hastalığı bel ağrısı nedeni olabilir.

İntervertebral disklerin baskı altında dışa doğru çıkması, fıtık yapması veya yırtılması - bel fıtığı veya disk rüptürü- bel ağrısına yol açar.

Radikülopati omurilikten çıkan sinir köklerinin bası altında kalması, iltihabı veya yaralanması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Bel omurlarından çıkan sinir kökleri üzerindeki bası, karıncalanma ve uyuşma ile birlikte ağrıya neden olur. Siyatik olarak bilinen durum bunun bir örneğidir.

Spondilolistezis bel omurlarının kayması sonucunda omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırmasıdır. Spor, trafik kazaları veya düşmeye bağlı travmatik tendon, ligaman veya kas yaralanmaları da bel ağrısına neden olabilir.

Spinal stenoz omurilikten çıkan sinir köklerinin geçtiği deliklerdeki daralma nedeniyle sinirlerin sıkışarak yürürken bel ağrısı ve uyuşma olmasıdır. Zaman içerisinde kas güçsüzlüğü ve duyu kaybı oluşabilir.

Bilgi ve Randevu Formu
Hemen sizi arayalım

Gizlilik Beyanı

Misafirlerimizin sağlık grubumuzu tanıması ve hizmet ve etkinliklerimizden haberdar olması; bunun yanı sıra vizyon ve misyonumuzu bu vesileyle sizlere yansıtmak ve web aracılığıyla sizleri bilgilendirebilmek bizim önceliğimizdir.


Dolayısıyla; şu anda bulunduğunuz web sitemiz ve mikrositelerimizi hiçbir kişisel bilginizi paylaşmak mecburiyetinde olmaksızın ziyaret edebileceğinizi bildirmek isteriz. Bununla birlikte; sağlık grubumuzdan çeşitli konularda bilgi edinmek üzere web sitelerimizde özgür iradenizle paylaşabileceğiniz; ad, soyad, telefon numarası, e-posta ve bunlarla sınırlı olmamak üzere kişisel durumunuzu yansıtacak hiçbir bilginin 3. kişilerle paylaşılmayacağını önemle ifade ederiz.


Bu yönde siz misafirlerimizce web sitemiz üzerinden paylaşılan kişisel bilgileriniz; yalnızca sağlık grubumuz tarafından ve talebinizi gerçekleştirme doğrultusunda olmak üzere iş ortaklarımızca amacına uygun olarak kullanılabilecektir.


Sağlıklı Günler Dileklerimizle...